Výhra Aicy 13.1.2010

13.05.2013 20:09

 

 

13.1.2010

Aica opět vítězí!

 

Aica se opět vydala na válečné tažení a opět se z něj vrací úspěšně! Tentokrát se bitva o zem Dark elfa odehrála ve 3Q, nevíkendové lize.

V boji o vítězství se přičinili hráči: Ghibulo II., Amestris, Gilraen, Maranor, bernysek, který ligu zavřel a nakonec jsme ho mohli uvítat v našich řadách a Lord Whisky neboli Sorin, který naší alianci podporoval externě.

Z počátku ligy to vypadalo, že se bude jednat o lehké vítězství. Ještě 1. den jsme byli v lize jediná aliance s větším počtem členů. To se ale mělo brzy změnit.

Už druhý den se, jak už to většinou bývá, objevila konkurence složená ze silných neutrálů – aliance Šeré zjevy, patřící ke klanu Záblesk v šeru.

(Samozřejmě by to nebyla plnohodnotná liga, kdyby tu nebyla i aliance Božích bojovníků. Jednalo se však jen o slabou odnož s neznámými hráči a nijak výrazně se na průběhu věku nepodíleli.)

I naše aliance se tak snažila co nejdřív doplnit stavy. Přijali jsme čtyři slibně rozjeté hráče se snahou získat hlavně silnou magickou oporu. Tou byl právě náš nový člen – bernysek - jehož pozici se navíc povedlo posílit okolními válečníky, kteří pomohli zajistit jeho hranice.

S pozicí krytého mága jsme pak měli o krok blíže k vítězství. Konkurence se celkem snažila magicky, nicméně díky našemu ali-mágovi i vojenskému nátlaku jsme je velmi rychle poslali do patřičných míst.

Navíc se nám povedlo získat podporu dvou neutrálních aliancí, kam jsme nahnali zbylé atraktivní neutrály, mezi nimiž byl i náš druhý nový člen – Lord Whisky.

Díky tomu už byla naše pozice vítěze o něco jistější a díky kontrole tržiště se konkurenční aliance vlastně nezmohla na nějaký větší odpor. Jediné problémy značili hodně rozjetý skurut ve středu mapy, který si ale díky blbému počasí a malé hodnosti velmi rychle obrousil zuby; a hobit nebezpečně najíždějící na magii – toho ale bernysek velmi rychle zpražil uragány a bylo také vymalováno.

16. den jsme se tak pokusili o první zavření. Bohužel, vzhledem k nejasnostem se službou Kouzelná hůl se tento pokus nezdařil a tak musel bernysek (za kterého 17. den obětavě odehrával Ghibulo II.) útočit na bránu v pondělí znovu –

trochu jsme však podcenili soupeře a tomu se povedlo natočit soudný den a shodit bernyskovi věže.

Začal jsem se bát, že by mohla opozice hodit druhý SD a snažit nám sebrat co nejvíc zemí na podporu kultu.

Díky nápadu Ghibula II. jsme však včas přesunuli podporu do jeho zabezpečených zemí (navíc se nepřátelé moc nepředvedli) a konečně jsme 21. dnem trochu opožděně zavřeli J

 

Všichni zúčastnění dle mého názoru předvedli výjimečný výkon, který nakonec zajistil Aice vítězství! Proto byl tento věk plodný i na pochvaly, na které navrhuji hráče:

 

Amestris – pochvala za výkon bojovníka II. stupně za krásný čistý boj a zničení barbara orkeNa.

Gilraen – pochvala za výkon bojovníka III. stupně za úspěšný boj jak proti trpaslíkovi Peroxidovi, tak následně neohroženě proti barbarovi orkeNovi a člověku –LucaBrasi-

bernysek

– pochvala za výkon mága III. stupně za výborně odehranou magii, kdy nenechal konkurenci ani nadechnout a nakonec věk nezavřel jen o chlup.

- pochvala za obětování pro klan II. stupně, kdy obětoval možné vítězství ve prospěch jistějšího postupu a strategie

Ghibulo II. – pochvala za výkon mága III. stupně za úžasnou magickou podporu magického skřeta a nakonec vítěze věku.

  • pochvala za obětování pro klan II. stupně za dost časově náročné převzetí bernyskova plánovaného zavření při trojtahu a zajištění úspěšného zavření.

Lord Whisky – pochvala II. stupně za magickou podporu, kdy dokonce poslední den převzal otěže kouzlení na nepřítele, kde plně uspěl.

 

Maranorovi vojenská pochvala -2. stupně za to, že nebyl schopný se skuruty asi 6 přepočtů dobýt jednu blbou zemi nekromantského vládce :P

 

Děkuji všem zúčastněným za fajn věk a podporu!